Antall nye AS opp 70 prosent

Antall nye AS opp 70 prosent

Fra 1. januar gjorde regjeringen inngangsbilletten til å starte AS billigere. Det har ført til en AS-boom.

     

I løpet av årets tre første måneder har det blitt registrert 7.000 nye aksjeselskaper i Norge. Det er en oppgang på nesten 70 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Finansavisen.

Oppgangen kommer trolig som et resultat av at regjeringen ved næringsminister Trond Giske fra og med 1. januar 2012 har gjort det betraktelig enklere å etablere et AS da kravet til aksjekapital har blitt satt ned fra 100.000 kroner til 30.000 kroner.

- Det er tydelig at mange gründere har latt seg inspirere til å starte ny næringsvirksomhet, og regjeringens nye regler har gjort det enklere å registrere et aksjeselskap, sier administrerende direktør Frode Berg i AAA Soliditet til Finansavisen.

Flertallet velger revisor
I 2011 gjorde regjeringen det også valgfritt for små aksjeselskaper å benytte seg av revisor, så fremt de både har en driftsinntekter på under fem millioner kroner, balansesum under 20 millioner kroner, under 10 ansatte og ikke er et morselskap.

Likevel velger det store flertallet av de nyetablerte selskapene å benytte seg av revisor. Ifølge Finansavisen gjør hele 80 prosent av selskapene med under 40.000 kroner i egenkapital å gjøre nettopp det. Blant større bedrifter med aksjekapital som tilfredsstiller det gamle kravet på 100.000 kroner, er andelen betydelig lavere, på rundt 44 prosent.

Er du leder med personalansvar?

Da er du kanskje interessert i å vite at vi nå har lansert en eksklusiv serie med webinarer for ledere! For kun 99 kroner i måneden vil du få tilgang til minimum 12 webinarer i året. Første webinar er gratis og uforpliktende. 

Webinarene er spesialtilpasset ledere, både når det gjelder tematikk og format. I webinarene vil ulike fageksperter ta for seg noen av de mest relevante problemstillingene innen HR og ledelse - med en praktisk tilnærming.

Les mer om programmet og meld deg på her!