Ber regjeringen ligge unna permitteringsreglene

LO-leder Roar Flåthen frykter en bølge av permitteringer og frir nå til regjeringen.

     

onsdag 23. november 2011

- Situasjonen i konkurranseutsatte næringer som treforedling, aluminium, fisk, møbler og også reiseliv begynner å bli alvorlig, sier Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå.
I onsdagens tale på LO Stats kartellkonferanse brukte den mektige fagforeningslederen mye av taletiden sin til å advare mot virkningene av de urolige tidene i den europeiske økonomien.

- Den økonomiske krisen i Europa vil slå kraftig inn i flere bransjer her til lands i tiden som kommer. Mange kan komme til å permittere, spår Flåthen.

Under finanskrisen for to år siden bestemte regjeringen seg for å lempe på permitteringsreglene. Men da regjeringen la frem statsbudsjettet for 2012 tidligere i høst, foreslo de å redusere den maksimale dagpengeperioden og øke antall lønnspliktdager. Noe staten skal spare 160 millioner kroner på.

Roar Flåthen ber nå regjeringen snu.

- Den store frykten er at bedriftene skal miste kompetanse når de må trappe ned produksjonen i en periode, sier Flåthen.

Lurer du på hvordan din bedrift skal håndtere permitteringer? Her får du gratis prøvetilgang til Infotjenesters erfarne rådgivere og våre elektroniske oppslagsverk

I en nedbemanningsprosess er det viktig å ha god kjennskap til regelverket. Med Faghjelp Personal har du alltid oppdaterte forklaringer til regelverket, og kan kontakte våre rådgivere for å drøfte problemstillinger. Prøv gratis i 3 dager. Last ned gratis e-bok: Nedbemanning