Ferd satser sterkt innen HR-teknologi – kjøper bransjeener Infotjenester
Administrerende direktør i Infotjenester, Thorfinn Hansen, og eier Bjørn Petter Garder.

Ferd satser sterkt innen HR-teknologi – kjøper bransjeener Infotjenester

Ferd ser store muligheter for selskapet gjennom en ytterligere teknologisatsing for å utvikle Nordens ledende HR system og for å få enda mer tyngde internasjonalt. Ferd har lang erfaring med tilsvarende reiser fra andre investeringer, og ser fram til å satse for fullt med Infotjenester.

     

Eier Bjørn Petter Garder i Infotjenester (t.v), Investment Professional Danjal Haaland i Ferd og og daglig leder i Infotjenester Thorfinn Hansen.

- Vi ser at markedet for HR-teknologi er i sterk vekst, og gode verktøyer på strategisk HR og læringsløsninger blir mer viktige med tanke på å tiltrekke, utvikle og bevare kompetanse. Vi ser at Infotjenester har en klar lederposisjon innen dette området for mellomstore norske bedrifter, sier Danjal Haaland Danjalsson, Investment Professional i Ferd.

Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap med en verdijustert egenkapital på NOK 32 milliarder som har som visjon å skape varige verdier og sette tydelige spor. Eierskapet i Infotjenester vil utgjøre en betydelig investering for Ferd. Investeringen vil også være med til å sette enda større fokus på HR og HR-teknologi internt i Ferd, og for deres porteføljeselskaper som totalt har over 10,000 ansatte.

- Vi har gjennom prosessen møtt mange mennesker i organisasjonen, og er imponert over kompetansen, engasjementet, evnen til nytenkning og langsiktigheten i alt man gjør, understreker Runar Kvåle, Investment Professional i Ferd.

Infotjenester får kraften til å satse internasjonalt

Infotjenester er størst i Norge innen HR-software, kurs, kompetanse og økonomi, og har en tilsvarende sterk posisjon i Sverige. Med Ferd på laget får Infotjenester nå kraft til å videreutvikle et allerede bra teknologisk fundament og ta skrittet videre ut i Europa.

- Vi har fått onboardet en god og sterk investor som skal bidra til at vi med økende styrke og kraft får realisert våre strategier om å bli en internasjonal leverandør av HR-tech og kompetanse til arbeidslivet, sier administrerende direktør i Infotjenester, Thorfinn Hansen.

Infotjenester har vært en familieeidbedrift siden selskapet ble grunnlagt i 1985. Bjørn Petter Garder blir med videre som minoritetseier, og bidrar fremdeles på eiersiden.

- Det var viktig for oss å finne en partner som Ferd, og vi har en god match med deres verdisett og ønske om langsiktig verdiskaping i kombinasjon med kontinuerlig fremdrift, sier Bjørn Petter Garder.

Navneendring

Tidlig neste år skifter Infotjenester navn til Simployer. Dette er for å samle alle selskapene som utgjør Infotjenester-gruppen under en felles paraply. På denne måten kan selskapet erobre nye markeder med helhetlige løsninger i Norge, Sverige og Europa.

- Navnebyttet løfter vårt merkevarenavn Simployer opp til selskapets brand noe som samsvarer godt med våre internasjonale ambisjoner, understreker Hansen.

 

Kontakt:

All kontakt videreformidles gjennom Communications Manager i Infotjenester

Cornelia Bjørke-Hill

Tlf :90795343 E-post: Cornelia.bjorke-hill@infotjenester.no

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev minst hver 14. dag, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår