Ingen endringer i regulativet for innenlandsreiser

1. mars har tidligere vært datoen for endring av statens satser for innland når det gjelder reiseregulativet. Nå skjer det ingenting. Foreløpig.

     

Mange bedrifter benytter statens satser i særavtalene når de utbetaler kjøregodtgjørelse, diett og annen godtgjørelse for reiser innenlands. Disse endringene trer som regel i kraft 1. mars hvert år. I år har det ikke kommet noen endring beløpene.

Statens særavtaler for reiser er forhandlet frem av staten som arbeidsgiver og de ansatte i offentlig sektor. Infotjenester er kjent med at det er planlagt forhandlinger, men at det foreløpig ikke blir noen endringer i satsene for kilometergodtgjørelse, diettgodtgjørelse og nattillegg for reiser innenlands.

Du kan holde deg oppdatert over reglene for reise- og oppholdsutgifter ved å delta på kurset: Reise- og oppholdsutgifter

Hold deg oppdatert om alle lover og regler innen lønn - still fagspørsmål til våre dyktige rådgivere. Alt dette får du ved å abonnere på oppslagsverket Lønn Info. (prøv gjerne gratis først)

På tide å digitalisere håndteringen av reiseregninger og utlegg?

Manuelle rutiner gjør det vanskelig å sikre at regler, satser og interne retningslinjer overholdes. 

Simployer Reise & utlegg på mobil og PC gjør levering av reiseregninger enkelt for den som reiser, tidsbesparende for den som godkjenner og smidig for den som behandler i lønnsavdelingen. Systemet beregner reiseruten, henter inn bompengesatsene og kan integreres mot kredittkort. Den som reiser kan ta bilde av kvitteringen og kaste den. 

Her kan du lese mer om Simployer reise & utlegg