Ingen utsettelse på arbeidsgiveravgift for 4. termin
Simployers økonomirådgiver Øivind Elvestad sier fristen for 4. termin arbeidsgiveravgift ikke blir utsatt, og dermed kommer før fristen for 3. termin.

Ingen utsettelse på arbeidsgiveravgift for 4. termin

Finansdepartementet bekrefter at det ikke blir noen utsettelse på betalingsfristen for arbeidsgiveravgift for 4. termin. Det betyr at den forfaller før 3. termin.

     

Mange har spurt Simployer om det blir utsettelse på betalingsfristen for 4. termin for arbeidsgiveravgiften.

– Finansdepartementet har bekreftet til oss at denne fristen ikke blir utsatt. Betalingsfristen for 4. termin er derfor 15. september, som tilsvarer ordinær frist, sier Simployers økonomirådgiver Øivind Elvestad.

I 2020 er derfor betalingsfristen for 4. termin før betalingsfristen for 3. termin.

Kan søke utsettelse på vanlig måte

Dette betyr at man må søke om utsettelse på vanlig måte, hvis man har betalingsproblemer knyttet til arbeidsgiveravgift. Skattetrekket er de ansattes penger og kan ikke søkes om utsettelse for.

- Husk at en betalingsutsettelse innebærer at skattemyndighetene kan gjennomføre motregning i eventuelle utbetalinger du får i perioden og at forsinkelsesrente vil løpe i utsettelsesperioden. Forsinkelsesrenten er satt ned til 6 prosent fra 10. juni til 31. desember 2020, sier Elvestad.

 

Betalingsfristen for 3. termin er utsatt fra 15.7. til 15.10.

Betalingsfristen for 4. termin er ikke utsatt og fristen er 15.9.

Last ned gratis e-bok: Slik lykkes du med medarbeidersamtalen

I denne e-boken hjelper vi deg med å oppdatere dine kunnskaper om hvordan du best bruker samtalen til å utvikle og engasjere dine medarbeidere.

Les mer og last nedLønnsmedarbeiderdagen 2020