Julegaven kan koste 1000 kroner

Julegaven til de ansatte kan være på 1.000 kroner uten skatteplikt. Den varslede skatteplikten på visse typer gavekort er utsatt, melder Finansdepartementet nå.

     

Hva med GPS eller et par Nike-joggesko i julegave til de ansatte? Fjorårets økning i beløpsgrensen fra 600 til 1.000 kroner åpner for å tenke alternativt om hva som kan være årets julehilsen fra arbeidsgiver.

1.000 kroner er en beløpsgrense som regulerer hvor mye man kan gi i skattefrie gaver til lønnsmottakerne i løpet av et inntektsår. Hvis bedriften også praktiserer sommergave, må man altså se på totalbeløpet gjennom året.

Skatt på gavekort
I revidert nasjonalbudsjett for 2009 ble det varslet en innstramming rundt hvilke typer gavekort som kunne anses som skattefrie, slik at eksempelvis gavekort som gjelder i hele kjøpesentre skulle bli skattepliktige. Det ble varslet høringsrunde og at reglene skulle tre i kraft fra 2010.

- Dette arbeidet har blitt forsinket. Den nye planen er en bredere gjennomgang som både skal ta opp reglene for skatteplikt på gavekort og andre temaer, deriblant problemstillinger i forbindelse med gaver i arbeidsforhold. Gjeldende praksis med hensyn til gavekort videreføres da inntil videre, sier lovrådgiver Hans Peter Lødrup i Finansdepartementet til Kompetanse.

- Vårt råd til virksomhetene er at de kan gi gavekort i julegave også i år, uten å frykte skatteplikt, sier rådgiver Arnstein Aarum i Infotjenester.

Unntak og tillegg
Arbeidsgiver kan ikke kreve fradrag for utgiftene til julegaver til ansatte.

I tillegg til "den skattefrie tusenlappen" gjelder egne beløpsgrenser for gaver til ansatte ved jubileer, bryllup og for gode forslag.

Digital konferanse: Den store hjemmekontordagen

Hva gjør den lange perioden med hjemmekontor med oss som arbeidstakere, ledere og arbeidsgivere? Hva bør vi være oppmerksomme på fremover? Vi gir deg viktige retningslinjer for tiden videre på hjemmekontoret i den digitale konferansen 17. desember.

Les mer og meld deg på!