Satset en halv million hver på gründerdrømmen
SATSET ALT: De to unge gründerne Marius Røed Wang og Christoffer Omberg satset sparepengene på å få Sir Alex Ferguson til Norge. Nå er de 12 ansatte - eller superhelter, som de kaller dem.

Satset en halv million hver på gründerdrømmen

De to gründerne bak Oslo Business Forum hoppet av studiene og satset en halv million kroner hver på å følge drømmen. I år klarte de å få Barack Obama til Norge – men innrømmer at det ikke bare har vært plankekjøring.

     

Mindre enn tre år etter at Marius Røed Wang og Christoffer Omberg hoppet av BI-studiene for å invitere den tidligere fotballtreneren Sir Alex Ferguson til Norge, har de bygget opp Oslo Business Forum til en suksessfull bedrift med det de kaller 12 superstjerner.

I år ble de for alvor kjent i offentligheten, da de klarte å hente Barack Obama inn som hovedtaler til konferansen «The Future of Technology and Sustainability» på Hellerudsletta.

Vokste ut av studentforeningen

Markedsansvarlig Marius Røed Wang sier det hele startet med et mål om å hente en stor internasjonal foredragsholder til Norge da de var studenter.

- Vi startet i utgangspunktet som to BI-studenter som ledet en del store prosjekter i regi av studentforeningen; Næringslivsdagene, Bergensbaneløpet, Fadderuken, osv. Da vi kom i kontakt med sir Alex Ferguson så vi så raskt at den økonomiske risikoen ved å hente ham til Norge rett og slett ble for stort for en studentforening å håndtere. Etter en uke hadde vi hoppet av studiene, satset en halv million kroner hver, og gikk virkelig all inn for Oslo Business Forum, sier Wang

6. desember står Wang på scenen under konferansen 100 % arbeidsglede, hvor han skal fortelle om reisen, motivasjonen og strategien bak Oslo Business Forum.

Ikke bare plankekjøring 

I intervjuet med Simployer under Oslo Business Forum avslører de to unge gründerne at det ikke bare har vært plankekjøring siden oppstarten for nesten tre år siden.

- Det er mange som hører om suksesshistoriene våre, og ja, vi har fått til veldig mye bra. Men jeg tipper det er 360 dårlige eller OK dager i året, og så lever vi på de 5 kanonbra dagene hvor vi virkelig får til ting, for eksempel da Barack Obama takket ja til å holde foredrag på Oslo Business Forum. Det ligger utrolig mye arbeid bak, og vi har heldigvis 12 dedikerte personer som virkelig gir jernet for å løfte Oslo Business Forum til det nivået vi ønsker, sier Omberg.

Ikke mål om å toppe Obama

Mange spør seg nå hva Oslo Business Forum har i ermet til sin neste konferanse, for å toppe Barack Obama. Det er ikke Wang og Omberg like opptatt av.

- Det viktigste for oss nå er ikke å finne en foredragsholder som skal toppe Obama eller være like stor som ham. Det viktigste nå er å vise de 3000 næringslivslederne som deltar på Oslo Business Forum at dette er stedet du bruker tiden din best, treffer de mest verdifulle kontaktene og får det beste innholdet. Ja, vi må hente inn personligheter som Obama for å vekke interesse og få de beste lederne til å bruke tiden sin her, men det aller viktigste er å vise kvalitet i alt vi gjør, sier Omberg. 

Brenner for å utfordre det etablerte

Marius Røed Wang sier det som får dem til å stå opp hver morgen og glede seg til hver eneste jobbdag, er visjonen om å utfordre det etablerte. 

- Det er kanskje store ord, men dette gjennomsyrer bedriftskulturen i form av at vi sjeldent aksepterer godt etablerte sannheter. Vi er glade i å teste, eksperimentere og prøve ut nye konsepter i praksis. Et eksempel er at det i dag er mange konferanser nesten kun med menn på programmet. De skylder på at det ikke finnes gode nok kvinnelige foredragsholdere. Vi mener at det bare er tull. Den 10. april i år hadde vi 75% kvinnelige foredragsholdere på hovedscenen – og de tre beste på scenen var kvinner. Det er fordi vi ønsket å utfordre etablerte sannheter, og noe som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, sier Wang.

Vil du høre mer fra Marius Røed Wang og mange andre inspirerende foredragsholdere, så finner du billetter til konferansen 100 % arbeidsglede her

Gratis e-bok: Effektiv onboarding

I denne e-boken får du innblikk i hvordan HR og ledere kan bli bedre rustet til å ta imot en ny medarbeider.

Last ned her