Slik får du suksess med styret

Et godt styre er viktig for å holde perspektiv og fremdrift. Med et nettverktøy sikrer du at styremedlemmene kan jobbe effektivt.

     

torsdag 23. februar 2012

En studie gjennomført av blant annet Morten Huse, professor i Organisasjon og Ledelse ved Handelshøyskolen BI, viser at lederatferd og prosesser i styrearbeidet er mye viktigere enn strukturelle egenskaper som antall styremedlemmer, uavhengige styremedlemmer og om daglig leder også er styreleder, skriver ledernytt.no.

Infotjenester har utviklet verktøyet Bedriftsmanualen Styre. Det hjelper deg til å få maksimalt ut av styret i din bedrift ved at arbeidet opp mot styret og arbeidet i styret blir effektivisert.

- Veldig brukervennlig
- Styrepapirer ligger hele tiden tilgjengelig for oss online. Det er veldig brukervennlig og lett å legge inn alle dokumenter. Det er også veldig lett for styremedlemmene å søke etter og finne det de leter etter. Selv lenge etter et styremøte, kan man gå inn og finne alt, oversiktlig og ryddig sortert på dato, sier administrasjonssekretær Christine Lindefjeld i Sparebank1 Nøtterøy - Tønsberg.

Bedriftsmanualen Styre er et nettbasert verktøy for planlegging og profesjonell gjennomføring av styremøter og generalforsamlinger. Det kombinerer gode praktiske verktøy og faglig oppslagsverk med informasjon, tips og skjemaer.

Produktside: Se en demonstrasjon av Styre her

Funksjonen Lindefjeld i Sparebank1 opplever som aller mest nyttig, er søket i arkivet.

- I arkivdelen kan vi finne alle dokumenter fra et styremøte bare ved å gå på en dato og trykke på plussknappen i programmet - så ligger alt sammen der, sier Lindefjeld.

Sparebank1 Nøtterøy – Tønsberg var blant de første kundene som tok i bruk Bedriftsmanualen Styre og er veldig fornøyde med oppfølgingen de har fått fra Infotjenester.

- Jeg opplever at mine ønsker til forbedringer og forslag om nye ting på siden alltid blir hørt og gjort noe med. Det har økt brukervennligheten for meg, sier Lindefjeld.

Sikkerheten ivaretatt
Selv om styredokumentene blir tilgjengelig online i Bedriftsmanualen Styre, er sikkerheten bedre ivaretatt enn for eksempel e-post.

- E-post kan sammenlignes med brevpost når det gjelder sikkerhet. I Bedriftsmanualen Styre kan du erstatte e-post med sensitive vedlegg, med kun en lenke inn til systemet der brukerne må logge seg på med brukernavn og passord for å få se informasjonen, sier utvikler Helge Western i IT-avdelingen i Infotjenester.

- Det vil si at kommunikasjonen mellom kundens nettleser og systemet er kryptert. Dette er det samme systemet som benyttes av nettbanker og nettbutikker for å forhindre at uvedkommende kan lese nettverkstrafikken, sier Western.

Last ned gratis e-bok:
Slik velger du riktig personalhåndbok

En personalhåndbok er en effektiv måte for arbeidsgiver å kommunisere med sine ansatte. Medarbeiderne får for eksempel enkel tilgang til å selv kunne finne ut av hva som forventes av dem på arbeidsplassen, hvilke goder som er tilgjengelige og hva de har krav på fra arbeidsgiver. 

Last ned gratis her.