Treningstøy er skattepliktig

Dersom bedriften sponser treningstøy til de ansatte som kan brukes privat, anses det som en skattepliktig fordel vunnet ved arbeid etter skatteloven og skal derfor fordelsbeskattes.

     

Ola Nordmann har den senere tiden blitt svært så aktiv. Ofte ser vi syklister og skiløpere delta i Birken og sykkelløpet Trondheim - Oslo, stiller med tøy påtrykket arbeidsgiverens logo. Det er merkevare- og omdømmebygging fra virksomhetens side. For deltakeren kan det ende med skattesmell.

Vi har tidligere omtalt at ansatte i en virksomhet kan motta gaver for inntil 1 000 kroner, uten at det blir skattepliktig.

Dessuten kan virksomheter kreve fradrag for velferdstiltak. Skatteetaten definerer i en uttalelse velferdstiltak som "tiltak som henvender seg innat til de personer som er knyttet til virksomheten og at tiltaket har til hensikt å øke trivselen og samhørigheten på arbeidsplassen og tilknytning til den, oftest i form av fellesarrangement."

Det er ikke alle ansatte som kan stille opp eller er interessert i å være med på sykkelløp eller utfordringer i skiløypene. Dersom bedriften sponser en del eller hele beløpet når det gjelder innkjøp av for eksempel treningstøy til en liten del av bedriftens ansatte, på bakgrunn av at de stiller opp, skal de ansatte det gjelder, skatte av den fordelen.

- Et eksempel er om en bedrift som har 100 ansatte og ti av disse bestemmer seg for å sykle Birken. Bedriften har ikke et eget bedriftsidrettslag og ønsker profilering på de ansattes treningstøy. Treningstøyet koster 1 500 kroner i innkjøp og bedriften bestemmer seg for å sponse eller subsidiere med 1 000 kroner, slik at de 10 ansatte betaler 500 kroner. De ansatte kan bruke treningstøyet privat. Da skal de ansatte fordelsbeskattes av 1 000 kroner, sier rådgiver Arnstein Aarum i Infotjenester AS.

Digital konferanse: Den store hjemmekontordagen

Hva gjør den lange perioden med hjemmekontor med oss som arbeidstakere, ledere og arbeidsgivere? Hva bør vi være oppmerksomme på fremover? Vi gir deg viktige retningslinjer for tiden videre på hjemmekontoret i den digitale konferansen 17. desember.

Les mer og meld deg på!