Firmabil - fri bil


Når arbeidstaker har tilgang til å bruke arbeidsgivers bil til privat bruk, må arbeidstaker betale skatt av denne fordelen.

Det gjelder også i de fleste tilfeller der arbeidstaker kun bruker firmabilen til og fra arbeid.

Fordel ved privat bruk av arbeidsgivers bil fastsettes som hovedregel til 30 % av listepris inntil kr 308 500 og 20 % av overskytende. Listeprisen reduseres for elbiler, biler eldre enn 3 år og ved dokumentert yrkeskjøring over 40 000 km.

Følgende biler omfattes av hovedregelen om aldersgradert prosentligningsmodell:
Personbiler, EL-biler, varebiler som ikke er innredet, varebiler som er innredet, men som likevel benyttes utover kjøring mellom hjem og arbeid, lastebiler under 7500 kg og busser registrert for mindre enn 15 passasjerer.

I Faghjelp finner du en egen kalkulator for å beregne firmabilbeskatning. Hvis du ikke har innlogging får du tilgang ved å registrere deg i skjemaet nedenfor. 

Faghjelp innen personal, lønn, regnskap og HMS


Har du opplevd å ha vært usikker på regelverket? Med Infotjenesters nettbaserte Faghjelp får du svar og muligheten til å kvalitetssikre dine tolkninger av lover og regler innen fagområdene personal, lønn, regnskap og HMS. Om du ikke fant svar på det lurte på eller lurer på noe mer, kan du prøve Faghjelp gratis i tre dager. Da kan du bl.a. stille spørsmål til våre fageksperter på telefon eller e-post.

Vi tilbyr Faghjelp for ditt fagområde fra 199,- pr måned. Prøv gratis ved å fylle ut skjemaet under.